hemböcker  artiklarrekommenderatbiografikontakt
Bild

Brevbäraren som försvann

Till sist skrev jag en bok om Bosse Jansson som försvann i Stockholm i april 1976. Plånbok, nycklar, pass fanns kvar i lägenheten. Spekulationerna har varit många: Var han en agent som försvann frivilligt eller ofrivilligt? Råkade han ut för en olycka? Tog han sitt liv? Jag vänder och vrider på frågorna, reser till Albanien, tar mig tillbaka till den tid som var då.
Läs mer här
Nu kan man lyssna till flera av historierna i Främlingen i Falun.
Läs mer här
För jag vet inte vilken sommar i ordningen håller jag i kursen "Lärare skriver". Nu är det åter möjligt att söka stipendium. På Biskops-Arnö 29 juni – 3 juli 2020. Snart är vi där.
Läs mer här
© KREATIWEBB FORM NINNI OLJEMARK   


Välkommen till min hemsida. Här kan du läsa utdrag
ur mina böcker, artiklar jag publicerat, få tips på
sådant jag gillar och så något om detta med att skriva.
Jag kommer ihåg att jag stod i ett gathörn tillsammans med den svarte målaren Beauford Delaney nere i Greenwich Village, vi väntade på att trafikljuset skulle slå om, och han pekade neråt och sa: Titta. Jag tittade och allt jag såg var vatten. Och han sa: Titta igen. Vilket jag gjorde och jag såg olja på vattnet och staden som reflekterades i vattenpölen. För mig var det en uppenbarelse. Jag kan inte förklara det. Han lärde mig att se och att jag skulle lita på det jag såg.”
James Baldwin