hemböcker  artiklarrekommenderatbiografikontakt
Bild

Brevbäraren som försvann

Det här är min senaste bok. Den handlar om Bosse Jansson som försvann i april 1976 från sin lägenhet på Folkungagatan i Stockholm. Han har inte synts till sedan dess. Plånbok, nycklar, pass var kvar i lägenheten. Spekulationerna har varit många. Jag vänder och vrider på frågorna, reser i hans fotspår, tar mig tillbaka till den tid som var då.
Läs mer här
En författare som hoppades att oroa läsarna
Kjell Askildsen är död. Jag har läst honom under många år, fascinerats av hans karga noveller, inte ett ord för mycket. Därför någon att återvända till. Efter viss möda lyckades jag för många år sedan få träffa honom och ställa mina frågor, en trivsam eftermiddag på Biblioteksbaren i Oslo.

Läs intervjun här
Hemma i Afghanistan
För fyrtio år sedan reste jag första gången till Afghanistan som reporter. Sovjetunionen hade ockuperat landet, kriget rasade. Jag hade varit där tidigare, i ett annat slags land, där män gick beväpnade och hälsade med handen mot hjärtat. Här en artikel jag skrev om hur Afghanistan blev en del av mitt liv. Och nu, åter igen, denna sorg.

Läs artikeln här
© KREATIWEBB FORM NINNI OLJEMARK   


Välkommen till min hemsida. Här kan du läsa utdrag
ur mina böcker, artiklar jag publicerat, få tips på
sådant jag gillar och så något om detta med att skriva.
Min tacksamhetsskuld till Strindberg är stor: Strindberg var den förste diktare som betydde något för mig. Med betydde menar jag att han hjälpte mig att vara mig själv i ett ögonblick då alla andra och allt annat ville att jag skulle vara annorlunda.”
Stig Dagerman