hemböcker  artiklarrekommenderatbiografikontakt
Bild

Brevbäraren som försvann

Det här är min senaste bok. Den handlar om Bosse Jansson som försvann i april 1976 från sin lägenhet på Folkungagatan i Stockholm. Han har inte synts till sedan dess. Plånbok, nycklar, pass var kvar i lägenheten. Spekulationerna har varit många. Jag vänder och vrider på frågorna, reser i hans fotspår, tar mig tillbaka till den tid som var då.
Läs mer här
Författarna under kalla kriget
Jag skriver i Dagens Nyheter om en epok då författare betydde något.

Läs artikeln här
Staden, familjen och makten
Klaner är på tapeten. Eller ska vi kalla dem släktbaserade nätverk? Eller är det individer som begår brott och i vissa fall tillhör samma familj? Jag skrev tre reportage i Fokus som handlar om klanmentalitet och kriminalitet. Också om en lyckad samhällelig insats. Ett av dem hittar du här, de andra finns bland artiklar: "Södertälje håller andan" (2011) och "Operation Tore" (2015).

Läs reportaget här
© KREATIWEBB FORM NINNI OLJEMARK   


Välkommen till min hemsida. Här kan du läsa utdrag
ur mina böcker, artiklar jag publicerat, få tips på
sådant jag gillar och så något om detta med att skriva.
Man ska inte tro att man ska kunna skriva bara för att man kunde skriva dagen innan. Å andra sidan, när det är svart kan man säga, det här har du varit med om förut. Man lär sig att alltid staka ut tiden, att inte ha bråttom, att vänta, boken kommer. Men denna kunskap byggs upp genom lång erfarenhet. Det dagliga arbetet handlar väldigt mycket om meningen, stycket. Det handlar inte om någon storslagen karriärplanering.”
Hilary Mantel