hemböcker  artiklarrekommenderatbiografikontakt
Bild

Brevbäraren som försvann

Det här är min senaste bok. Den handlar om Bosse Jansson som försvann i april 1976 från sin lägenhet på Folkungagatan i Stockholm. Han har inte synts till sedan dess. Plånbok, nycklar, pass var kvar i lägenheten. Spekulationerna har varit många. Jag vänder och vrider på frågorna, reser i hans fotspår, tar mig tillbaka till den tid som var då.
Läs mer här
Fem tips för den som vill skriva fritt
För tolv år sedan var jag med om att starta en skrivarkurs för lärare i Lärarstiftelsens regi. Vi har kört varje sommar utom i fjol, kör igen nu i juli. De bad mig att skriva något under fem dagar och jag samlade lika många skrivartips, med ledning av alla de texter jag läst. Vi inleder med: Stryk.

Läs hela texten här.
Skrivarkurser i sommar
Jag hoppas kunna hålla mina två skrivarkurser på Fridhems folkhögskola även denna sommar: Att skriva sakprosa 28 juni–2 juli och Att skriva en bok (sakprosa) 2–6 augusti. Väl mött.

Läs mer här
© KREATIWEBB FORM NINNI OLJEMARK   


Välkommen till min hemsida. Här kan du läsa utdrag
ur mina böcker, artiklar jag publicerat, få tips på
sådant jag gillar och så något om detta med att skriva.
En av de första sakerna jag säger till mina klasser är att om man vill skriva, håll nere kostnaderna. Om man vill leva flott kommer man att få problem därför att då måste man börja tänka väldigt mycket på vem man skriver för, vilken ens publik är, vad redaktören anser vara ens publik, vem han vill att ens publik ska vara.”
Grace Paley